Mascarea camerei de vânătoare - cum să o ascundeți cel mai bine?

Publicat: apr 25, 2018

Categorie: Articole

Toți proprietarii de camere de vânătoare, atât cei noi cât și cei experimentați, se tem, pe bună dreptate, că cineva le va fura echipamentul scump. Este de înțeles. Odată cu creșterea numărului de camere de vânătoare pentru protecția proprietăților cât și cele din păduri, numărul vandalilor și hoților este în creștere. Paradoxal, prețurile camerelor scad și sunt mai accesibile ca niciodată. Deci, cum să vă apărați camera? Mascând-o.

Desigur, cel mai important pas este de a limita cercul de oameni care să știe despre camera dvs. Nu spuneți nimănui despre ea, nu o arătați altor oameni din jur sau pe rețelele de socializare. Chiar și atunci când instalați, încercați să evitați să fiți văzuți – încercați momentul zilei când sunt puțini oameni în pădure sau în jurul magazinului sau casei, fie noaptea, fie dimineața devreme. Dacă nimeni nu știe despre cameră, cu atât este mai mare șansa ca nimeni să nu o caute.

LA ÎNĂLȚIME

Primul sfat pentru plasarea și ascunderea camerei de vânătoare este de a o pune în afara văzului uman. Nimeni nu ar trebui să dea cu privirea peste ea din greșeală, fie din cauza reflexiilor, fie printr-o poziție prost selectată. Folosiți copaci cu multe ramuri pentru a plasa camera de vânătoare. Hoții nu vor ajunge la ea, dar pe de altă parte nici dvs. Camera de vânătoare este la înălțime mai puțin accesibilă și ar trebui să vă asigurați întotdeauna în primul rând siguranța. O cameră de vânătoare bine ascunsă este un lucru, un picior rupt e altceva. De la înălțime puteți obține, de asemenea, fotografii neobișnuit de frumoase. Dacă instalați camera într-un magazin sau acasă, încercați să alegeți colțurile umbrite sau să ascundeți camera după un alt obiect (aveți grijă să permiteți camerei să funcționeze corect).

PROFILUL BUCLUCAȘ

Cele mai multe camere de vânătoare, în special cele concepute pentru urmărirea animalelor, sunt prevăzute cu camuflaj pentru a nu ieși în evidență în mediul înconjurător. Deci, ce anume vă dă de gol dispozitivul? Profilul. Părțile laterale ale camerei nu sunt de obicei camuflate și, chiar dacă sunt, atunci când sunt privite din lateral, este clar ce sunt. Profitați de ramuri sau, chiar mai bine, de scorbura din copac, care este ascunzătoarea perfectă pentru camera de vânătoare. Dacă adăugați frunze în cavitate, și ochiul antrenat va avea o mare problemă în observarea capcanei. Dacă nu există o cavitate de acest gen în zonă, încercați să plasați materiale naturale în jurul dispozitivului. Aveți grijă ca încercarea de camuflare să nu dezvăluie camera mai repede decât dispozitivul în sine.

CAMERĂ FALSĂ

OUn truc popular atât pentru camerele de vânătoare din natură cât și în magazine este să folosiți o machetă sau echipamente vechi sau stricate. Veți așeza o astfel de cameră într-un loc vizibil pentru a da impresia că zona este urmărită. Un hoț sau un vandal poate distruge copia falsă fără să observe dispozitivul funcțional care urmărește întreaga zonă, cât și acțiunile sale. O combinație bună este cea între o cameră falsă la înălțimea ochilor și o cameră funcțională la înălțime printre ramuri. După cum vedeți, chiar și o cameră de vânătoare stricată poate fi de folos și vă dă opțiunea ca pe lângă animale să-i prindeți pe hoți.

CREAȚI-VĂ CAMUFLAJUL

Dacă doriți să lucrați, sau pur și simplu nu există în zona dvs. locații potrivite ca cele descrise mai sus, vă puteți crea un camuflaj. Aveți nevoie de o cunună din crenguțe de brad (poate fi și ieftină, artificială, dar bineînțeles acesta poate fi recunoscută la o inspecție mai atentă) și de lipici transparent pentru lipirea acvariilor. Tăiați cununa în crenguțe și lipiți-le pe corpul camerei. Aveți grijă să nu o deteriorați și asigurați-vă că senzorul de mișcare și alte proprietăți importante nu sunt acoperite. Datorită acestui lipici, crenguțele pot fi îndepărtate în siguranță de pe camera de vânătoare.

O altă opțiune este să cumpărați scoarță de balsa într-un magazin pentru animale de companie. Nu absoarbe apa, se lucrează ușor cu ea și nu se sfărâmă. Cu ajutorul ei, camera de vânătoare se poate îmbina cu ușurință cu trunchiul copacului și poate fi așezată astfel la înălțimi mai mici. Rupeți scoarța în bucăți mai mici, asamblați și înfășurați camera cu adezivul transparent pentru acvarii. Din nou, puteți elimina cu ușurință scoarța în orice moment.

ASCUNDEREA CAMEREI ACASĂ SAU ÎN MAGAZIN

Desigur, camuflarea este o problemă diferită dacă încercați să o ascundeți într-un magazin, pe proprietatea dvs. sau într-un alt loc fără copaci și condiții naturale – totuși, dacă este posibil, încercați să găsiți un copac dens sau un arbust unde puteți ascunde eficient o cameră anti-hoți. Dacă vă protejați casa, fiți conștienți că hoții încep adesea cu garajul, așa că este o idee bună să plasați o cameră acolo. Va putea fi ascunsă între instrumente și alte dispozitive tehnice. De asemenea, aici se aplică regula înălțimii – cu o scară, puteți ajunge în multe locuri la care hoții pur și simplu nu pot ajunge fără ea, iar dvs. și camera dvs. vor fi protejate.

MINI CAMERE DE VÂNĂTOARE

Una dintre cele mai noi opțiuni o reprezintă mini camerele de vânătoare. Dimensiunea acestui dispozitiv este principalul său avantaj și poate fi plasat aproape oriunde fără a fi observat. În e-shopul nostru puteți găsi mini camerele ForestCam TINY și ScoutGuard SG520 PRO. Se îmbină ușor cu mediul înconjurător și sunt comparabile în calitate cu modelele mai mari. Operarea lor poate fi o problemă, deoarece de obicei au puține butoane disponibile și acest lucru va prelungi considerabil configurarea. Vă rugăm să rețineți și că veți ascunde unele camere mai mari mai ușor decât pe cele mici, deoarece nu aveți prea mult loc pentru camuflarea mini camerei (de exemplu, lipind scoarță în jurul corpului).