5 sfaturi pentru fotografii mai bune cu camera dvs. de vânătoare

Publicat: ian 3, 2018

Categorie: Articole

Ați cumpărat o cameră de vânătoare și lucrați cu ea cu succes, bucurându-vă de fotografii frumoase. Poate că ați obținut deja mai multe decât v-ați imaginat vreodată, poate mai sunteți în așteptarea celei mai bune fotografii. Iată cinci sfaturi care vă vor ajuta să obțineți fotografii mai bune și capturi foto valoroase.

NU ÎNDREPTAȚI CAMERA SPRE SOARE

Camerele de vânătoare sunt sensibile la căldură și mișcare. Prin urmare, este o idee proastă să lăsați dispozitivul să înfrunte cea mai mare sursă de căldură: soarele. Cu siguranță că nu vreți să vă uitați optimist prin fotografii doar pentru a găsi zeci și zeci de fotografii cu nimic.

Îndreptarea camerei spre soare va duce la schimbări de temperatură, iar vântul poate mișca ramurile copacilor din jur, moment în care camera de vânătoare „consideră” că a surprins mișcarea unui om sau a unui animal. Spațiul de pe cardul SD nu este nesfârșit și cu siguranță nu doriți să-l irosiți pe fotografii poate că estetice, dar altfel nesemnificative, cu soarele și vegetația.

Și încă un sfat. Dacă este posibil, direcționați camera de vânătoare către nord. Dacă aveți camera de vânătoare conectată la un panou solar, lăsați soarele să bată spre panou și încercați să creați în mod artificial condiții mai bune (mutând frunzele, acoperind camera cât mai adecvat).

PROTEJAȚI-O ÎMPOTRIVA DETERIORĂRII

Acest lucru a fost spus de nenumărate ori, dar merită întotdeauna repetat – camera de vânătoare este o investiție costisitoare și ar trebui protejată în mod corespunzător, mai ales atunci când este lăsată pe teren mult timp fără supraveghere. În Cehia, numărul de camere de vânătoare din păduri și din alte părți este în creștere, iar odată cu ele crește și numărul adversarilor acestora. Nu puteți ști niciodată ce s-ar putea întâmpina camerei dvs. Și deși camerele de vânătoare sunt dispozitive destul de durabile, nu vor supraviețui la orice. Așadar, cumpărarea unei cutii metalice, sau cel puțin a unei încuietori, merită cu adevărat. În mod ideal, amândouă împreună. Astfel veți preveni furtul și daunele ireparabile.

Un alt sfat este să așezați camera la o înălțime mai mare, astfel încât să nu fie ușor de observat. În plus, vă va oferi astfel o perspectivă unică. Și camuflarea va ajuta foarte mult. Găsiți puțin timp pentru a investi în protecție.

LĂSAȚI CAMERA ÎN PACE

Una dintre cele mai mari greșeli pe care le fac iubitorii de natură în căutarea fotografiei perfecte este că își verifică camera frecvent și în mod regulat. Este de înțeles că doriți să vedeți ce a capturat camera, dar vă faceți astfel un deserviciu. Prezența dvs. frecventă nu va rămâne neobservată de fauna locală care nu va mai dori să se apropie de acel loc. Nu numai de teama prezenței dvs., ci și a mirosului. Rezistați ispitei, verificați cât mai puțin posibil camera de vânătoare și faceți opriri neregulate. Animalele pe care încercați cel mai mult să le surprindeți sunt de obicei foarte timide și stresul le-ar putea ține departe de camera dvs.

NU ECONOMISIȚI LA BATERII

Spus simplu, nu merită să economisiți la baterii pentru camerele de vânătoare în aer liber. Există o diferență mare între camerele din interiorul obiectivelor și cele care sunt practic tot anul afară. Vremea și temperaturile sunt adesea neregulate și nu veți revedea dispozitivul pentru o perioadă mai lungă. Acei câțiva lei pe care îi economisiți cu bateriile mai ieftine vor trebui investiți într-o nouă cameră. Bateriile cu litiu durează până la de două, trei ori mai mult decât bateriile alcaline. În plus, tolerează mult mai bine temperaturile extreme și schimbările de temperatură.

LOCAȚIA POTRIVITĂ

Locația este totul. Mai mult de jumătate din „vânătoarea” dvs. de succes constă în a găsi locația potrivită pentru camera de vânătoare. Chiar și cea mai bună cameră este inutilă dacă o puneți într-o zonă puțin frecventată unde nu are nicio șansă să surprindă nimic. Studiați zona, cereți sfaturi de la alții mai experimentați, multe forumuri vă sunt pe deplin disponibile. De asemenea, luați în considerare anotimpurile și concentrați-vă pe sursele de hrană, cursurile de apă și alte puncte care ar asigura abundența animalelor.

Însă dacă v-ați uitat deja de câteva ori cu dezamăgire printre fotografiile capturate, nu ezitați să schimbați locația. Sigur că merită să aveți răbdare, dar dacă nu aveți succes pe termen lung, nu există niciun motiv să stați în același loc. Mai ales dacă credeți că ați găsit o zonă de observație mai bună. Aveți încredere în instinct, de obicei se merită.